Hvad mener du om turisme?

 

Det korte svar:

Som en af de kommuner i Danmark med mest natur at byde på, så er det oplagt at fremme turismen.

 

Det lidt længere svar:

Egnen ønsker vækst og den nok lavest hængende frugt er at gøre mere for TURISME. Flere turister giver øget indtjening og skaber flere lokale arbejdspladser.


Vejen dertil er at fortsætte samarbejdet med nabokommuner, men også at vi går vore egne veje. Her tænker jeg specielt på mikro-turisme, små individuelle og autentiske oplevelser. Det kan være havevandringer, salg af lokale produkter, udleje af kajakker, cykler, paddle boards. Endvidere virksomhedsbesøg, lidt a la det Thise Mejeri gjorde før Covid. En rundvisning på mejeriet og så lidt smagsprøver.  Jeg var selv deroppe med børnebørnene og det var en stor oplevelse. Ikke mindst for Thøger og Ane, hvis mor arbejder ved Arla…


Jeg tror, at flere andre virksomheder på egnen har noget interessant at vise frem. Hertil så alt det, som jeg ikke kan komme i tanke om!  Der er uanede muligheder. Det behøver slet ikke at være mammutstore oplevelsescentre som Jesperhus m.m. 


Jo flere muligheder for oplevelser, jo bedre kan vi tiltrække og holde på turisterne. Kommunen skal være behjælpelig som fødselshjælper og formidle kontakter mellem de, som har noget at byde på og de mere etablerede turistklynger.